Virtuele opening Fietsmuseum 16 December 2020

Het pop up fietsmuseum van SFO1 is geopend door Ben Denekamp. Wegens de Lockdown was het een sobere opening, zonder wethouder en genodigden. We hebben getracht om zo goed als het kon het museum in te richten Dit was krapaan door de snel ingelaste lockdown. 

Er volgt nog wat meer tekst & uitleg bij enkele items en het is ook aan de (Rhedense) bevolking om leuke items aan te dragen. Als u wat leuks heeft, stuur gerust een mailtje naar museum@fietsop1.nl, bij voorkeur met een foto van het item. Michiel van den Deijssel of Jan-Eize Eggens nemen contact met u op. De mailbox hopen we minstens 1x per week te legen....

Komt gerust even kijken! Wilhelminaweg 1a, het rechtergedeelte van Reinders Regio Makelaars, recht tegenover de Gazelle!

Project: Pop-Up Fietsmuseum

In februari 2020 Is Michiel van den Deijssel SFO1 komen versterken in de rol als projectleider van het Pop Up Fietsmuseum. Reinders Regio Makelaars is zo vriendelijk om een gedeelte van hun kantoor (Wilhelminaweg 1a) ter beschikking te stellen voor het Pop Up Museum. Een bescheiden ruimte, maar een mooie kans om de fiets in een positief daglicht te laten zien.

Helaas gooide het COVID Virus als snel roet in het eten. Een enorme domper, omdat er al aardig wat tijd en energie is gestoken in de voorbereiding en organisatie van de inrichting en het openingsfeest. Er zouden markante personen komen die zich verbonden hebben aan Stichting Fiets op 1.

Maar we blijven creatief en denken in oplossingen. Omdat er geen bezoek naar binnen kan, hebben we het idee van een kijkdoos concreet gemaakt. Vanaf medio december 2020 gaat het Pop Up alsnog ‘open’ maar dan als een soort kijkdoos. Vanaf de etalage zal er een soort ‘fiets perspectief’ worden gemaakt. Het idee is om de fiets items te laten rouleren in een decor van de Veluwezoom.

Na de opening, zal onder andere de fiets van Hennie Kuiper te bewonderen zijn. Daarnaast hebben we in overleg met de oud voorzitter van RTC De Veluwerijders en wat hulp van anderen een mooi podium voor deze rijtoer club. In 2019 bestonden ze maar liefst 50 jaar! 

Jan Eize Ebbers is namens SFO1 onze archivaris-conservator. Mocht u leuke items hebben, dan kunt u altijd via fietsmuseum@fietsop1.nl een berichtje sturen. Daar we hier minder frequent op kijken het advies om mvandendeijssel@gmail.com in CC te zetten. Appen mag ook via Michiel van den Deijssel 06 53727742. U kunt zowel doneren als uitlenen en dit alles zal administratief en verzekeringstechnisch goed weggezet worden.

Michiel van den Deijssel, Projectleider SFO1 Fietsmuseum
Jan Eize Ebbers, archivaris en conservator SFO1 Fietsmuseum