NIEUWS

Gemeente Rheden trotse gastheer van Nationaal Fietscongres ‘Natuurlijk Innovatief’

Gemeente Rheden trotse gastheer van Nationaal Fietscongres ‘Natuurlijk Innovatief’

ELLECOM – Ter gelegenheid van het 450-jarig bestaan van de gemeente Rheden vond op donderdag 22 juni het Nationaal Fietscongres plaats op Landgoed Hotel Avegoor in Ellecom. Wethouder Gea Hofstede met in haar portefeuille mobiliteit opende om 9.45 uur het Congres.

In Rheden komen natuur en innovatie samen

Het thema van het Nationaal Fietscongres 2023 was ‘Natuurlijk Innovatief’. Dieren is al meer dan 130 jaar de thuisbasis van fietsfabrikant Koninklijke Gazelle N.V. De fietsfabrikant blijft streven naar slimmer design en blijft hun techniek innoveren. In de gemeente is ook het prachtige én belangrijke Nationaal Park Veluwezoom gelegen. Ontspannen, wandelen, fietsen, paardrijden en verblijven – Veluwezoom is daar de uitgelezen plek voor. Koninklijke Gazelle is premium partner van het Nationaal Fietscongres 2023. Rheden was de trotse gastheer. In de gemeente Rheden komen natuur en innovatie samen.

Programma

Het congresprogramma stond bomvol interessante sessies, workshops, walkshops, een mash-up stage en panelgesprekken. Thema’s die aan bod kwamen waren onder andere fietsinnovatie, data & beleid, infra, jongeren, fietsparkeren & gebiedsontwikkeling, fietsstimulering en verkeersveiligheid. Het Nationaal Fietscongres is er om te leren, te ontmoeten, oplossingen en vraagstukken te bespreken maar vooral om elkaar te inspireren. Al sinds 2012 komen fietsprofessionals uit Nederland en België samen om in een goede mix van kennis, netwerken en ontspanning de laatste actuele vraagstukken van vandaag en morgen rondom het thema fiets te bespreken. Meer dan 300 deelnemers hadden zich aangemeld voor het Nationaal Fietscongres.

Kijk voor meer informatie over het fietscongres op: Nationaal Fietscongres | 21 & 22 juni 2023 | Gemeente Rheden


Afdrukken   E-mailadres

Let’s Get Social

Nieuwsbrief ontvangen?

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Rheden Global Goal Gemeente